Valmista oma voimallinen rumpusi 9.-11.7.2021

Tule valmistamaan itsellesi Voimallinen kehärumpu, joka on intiaaniperinteen mukainen. Saat myös opastuksen rummun vihkimiseksi Shamaanirummuksi.

Kurssin ohjaa vaikuttava Helge Salo, joka on rakentanut erilaisia rumpuja yli 30 vuoden ajan. Hän on syvästi perehtynyt shamaani-/ voimarummun saloihin ja hänen tieto-taitonsa ovat vertaansa vailla.

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus ammentaa tietoa ja kokemusta rummun teosta sekä käytöstä. Kurssi on perjantai illasta viikonlopun ajan sunnuntai iltapäivään asti, elämyksellisissä puitteissa ja maisemissa Rahgamo Resortissa. Oman lisänsä kurssiin tuo Rahgamon voimallinen energia sekä luonnon vahva läsnä olo.

Voimarummun teko on aina sisäinen matka oman voiman äärelle. Rummuntie elämässäsi tuo esiin unohdettua voimaasi ja viisauttasi. 

Alkuperäiskansoilla Rumpu on eri muodoissaan ollut, ja on edelleen, käytössä seremonioissa ja kaiken tasapainosta suistuneen takaisin saattamisessa ja harmonisoinnissa.

Nykyään kiinnostus Kehärummun käyttöön voimallisena tasapainon tuojana on lisääntynyt huomattavasti. Itse tehty henkilökohtainen Voimarumpu onkin erinomainen työkalu tähän.

Rumpu tehdään perinteisen intiaanirummun tapaan, ja on tyypiltään kehärumpu.Se on halkaisijaltaan noin 41 cm. Kehän korkeus on 8 cm.

Ensimmäisenä päivänä valmistamme rummun. Ensin poron nahkakalvo liotetaan, jotta siitä saadaan notkea kehään kiinnipunomista varten. Kun nahka on ommeltu kehikkoon, se saa kuivua yön yli. Päivän päätteeksi teemme voimaeläimen hakumatkan Rummutusmatkana. 

Toisena päivänä on vuorossa rummun koristelu sekä rummun käyttömahdollisuuksiin tutustuminen: meditaatiorummutus, hoitorummutus, tilan puhdistus jne. Lopuksi teemme rummun käyttöönotto seremonian.

Koska kysymys on Voimarummusta, johon liitetään tehdessä omaa voimaa ja niitä asioita joita tahtoo ilmentää rummun kautta, siihen usein liitetään symbolisin kuvioin itselle tärkeitä asioita. Tällöin kuvaksi sopii mikä tahansa itse maalattu kuva, jolla on selkeä merkitys itselle. Se voi esimerkiksi symboloida jotakin asiaa, jota tahtoo kehittää itsessään, tai jolle tahtoo antaa lisää voimaa rumpua käyttäessään.

Perinteisesti on maalattu myös ilmansuuntia esittävät symbolit, oma voimaeläin on myös näytellyt tärkeää osaa maalauksissa. Rumpuun voi myös liittää pienen kiven (noin sormenpään kokoisen), jolloin maaelementti on vahvemmin edustettuna.

Rumpukepin päähän tulee pehmeä, noin 4cm halkaisijaltaan oleva, pehmuste jolla saadaan aikaan intiaanirummulle tyypillinen matala sointi.

Rumpukepin nuijaa varten olisi hyvä käyttää jostakin omasta, vanhasta paidasta otettua kangassuikaletta. Siitä kieritetään pohja nuijaa varten. Kepissä käytetään omaa vaatetta, jotta mukaan liittyisi jotakin konkreettisempaa jossa on oma voima – ei siis koskaan toisen paitaa.

Shamanistisessa työskentelyssä voi käyttää mitä tahansa rumpua kokoon ja näköön katsomatta, mutta vain itse tehdyssä rummussa voima nousee mahdollisimman korkealle, ja se on silloin henkilökohtainen.

Koska Maa-Äidin sydämen syke on sama kuin meidän ja koko maailmankaikkeuden, on luonnollista että sitä perusrytmiä rummuttaessamme yhdistymme kaikkeen olevaiseen myös korkeammalla tietoisuuden tasolla. Näin ollen saamme selkeämmän ja voimallisemman yhteyden myös meitä lähellä olevaan luonnonhenkimaailmaan, jolla on tässä ajassa meille paljon kerrottavaa ja uudelleen muistutettavaa siitä minkä olemme unohtaneet lupauksistamme luonnon hyväksi.


Shamaanirumpukurssin ohjaa Helge Salo

Kurssille mahtuu enintään 12 henkilöä. Majoitus kahden hengen huoneissa. Mökit on varustettu jääkaapilla, johon voi varata omia herkkuja illaksi.

Ohjelma:

Perjantai
17.00-18.00 saapuminen ja majoittuminen
19.00 kevyt illallinen

Lauantai
9.00  aamiainen
10.00 rummun valmistaminen
13.00 keittolounas
14.00 rummun valmistaminen
18.00 illallinen
19.00 sauna, illanvietto

Mahdollista varata Helgeltä myös henkilökohtaisia aikoja illalle.

Sunnuntai
9.00-10.00 aamiainen
10.00 rummun viimeistely
13.00 lounas
14.00 rummun käyttöönotto
16.00 kotimatkalle

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Hinta 500€
(Rumpukurssi 250 € + majoitus ja ateriat 250€)

Jaa tämä artikkeli